تجلیل از برگزیدگان عشایری در سالن کوچ

مراسم تجلیل از برگزیدگان ملی عشایری از استانهای آذربایجان غربی، خراسان رضوی و کرمان در سالن کوچ سازمان امور عشایر ایران برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان امور عشایر ایران، همزمان با برگزاری سی و هشتمین دوره معرفی و تجلیل از نمونه های بخش کشاورزی کشور، مراسم تجلیل از سه نفر از برگزیدگان عشایری کشور روز شنبه 29 دی ماه در سالن کوچ سازمان امور عشایر برگزار شد.
رشته های مصوب در حوزه عشایر در سال جاری شامل شرکت تعاونی عشایری، زن برگزیده عشایری و دامدار برگزیده عشایری بود که از 36 پرونده رسیده به دبیرخانه، رقیه نقی زاده از آذربایجان غربی، شهرستان نقده به عنوان زن برگزیده عشایری، محمدرضا گلی از شهرستان مشهد به عنوان دامدار برگزیده عشایری و اسلام میرچراغ خانی به عنوان مدیرعامل برگزیده تعاونی عشایری از استان کرمان، شهرستان ریگان انتخاب شدند.
مدیران سازمان امور عشایر ایران، رئیس موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی و مدیرکل امور عشایر شمال استان کرمان و مدیران کل امور عشایر آذربایجان غربی و خراسان رضوی در مراسم تجلیل از برگزیدگان عشایری حضور داشتند. در این مراسم، برگزیدگان مشکلات و درخواست های خود از مسئولین را بیان کردند و در پایان با اهدای لوح و تندیس، از آنان تجلیل به عمل آمد.
رقیه نقی زاده زن برگزیده عشایری از آذربایجان غربی، در سخانی گفت من یکی از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت عشایری کشور هستم که امروز در این جایگاه قرار گرفته ام و افزود: عشایر سختیهای خاص خودشان را دارند و زندگی آنان خیلی سخت تر از سایر اقشار است.
وی با بیان اینکه هر خانوار عشایری یک خانواده اشتغالزا و کارآفرین است که نقش قابل توجهی در تامین امنیت غذایی و تولید گوشت قرمز و صنایع دستی دارند، گفت اگر زنان عشایری حمایت شوند می توانند توانایی های خود را بروز دهند و ادامه داد: صندوق اعتبارات خرد زنان عشایری پتانسیل بسیار خوبی است که اگر حمایت شوند می توانند اقتصاد خانوارهای عشایری را تقویت کنند.
اختصاص سهمیه کنکور به دانش آموزان عشایری و حمایت از زنان کارآفرین عشایری از خواسته های زن برگزیده عشایری در سال 1403 از مسوولان بود.
محمدرضا گلی دامدار برگزیده عشایری از خراسان رضوی نیز توضیحاتی در خصوص شیوه دامداری در مناطق عشایری ارائه داد و گفت: عشایر جامعه پرکاری هستند و در تولید مواد پروتئینی نقش تاثیرگذاری دارند و نیاز است که از سوی مسئولین حمایت های لازم از آنان صورت بگیرد و به فرزندانشان توجه بیشتری شود.
اسلام میرچراغ خانی نیز به عنوان مدیرعامل برگزیده شرکت تعاونی عشایری از استان کرمان، در سخنانی فعالیت های دامداری و کشاورزی خود را تشریح کرد و گفت: هر چادر عشایری یک کارگاه تولیدی است و اگر عشایر حمایت شوند ظرفیت های بیشتری در تولید دارند.
براساس این گزارش، سی و هشتمین دوره معرفی و تجلیل از برگزیدگان کشاورزی با حضور رئیس جمهور و معرفی و تجلیل از ۱۴۶ نفر از فعالان بخشهای مختلف کشاورزی، در سالن اجلاس سران در تهران برگزار شد. امسال برگزیدگان کشاورزی از میان ۶۴ هزار کشاورز پیشرو و خلاق در سراسر کشور انتخاب شدند و استانهای همدان، آذربایجان شرقی، خوزستان، البرز و فارس به ترتیب بیشترین کشاورزان برتر را معرفی کردند. این همایش از سال 1364 تاکنون در هر سال برگزار شده است.